MYYRÄN PUUTARHABLOGI
Tämä blogi kertoo 28-vuotiaan naisen puutarhapyrkimyksistä, onnistumisista, katkerista väärinsattumuksista sekä kaikesta siltä väliltä. Innostukseen sisältyvät myös sisäkasvit.
Menossa ovat mukana aviopuoliso, yli-innokas koira sekä tarvittaessa (ja usein järjen äänenä) rakas äiskä.

Satunnaisesti päivityksiä tulee myös vuonna -29 rakennetun talon remonteista ja muista elämän käänteistä.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Talvisuojauksesta

Sanottakoon vinkkinä kaikille heti alkuun, että syksy on parasta aikaa kasviostosten tekoon. Olettaen, että mielessä ei ole mitään tiettyä kasvia tai esteenä on ostajan hillitön nirsous. ;)
Tällöin nimittäin monet taimitarhat ja puutarhamyymälät aloittavat poistomyynnin, jolloin esimerkiksi perennoja irtoaa varsin kohtuulliseen hintaan. Mainittakoon viime syksyllä tekemäni ostosreissu Kyröskosken Multasormeen, josta sain mukaani kaksikymmentä perennantainta, kahdellakymmenellä eurolla. =)

Syksyn alennusmyynneissä löysin myös aivan mainioita kuusaman taimia, jotka olivat 75 prosentin alennuksessa Tampereen Lielahden Plantagenissa. Nappasin niitä mukaani neljä, kaksi tulikuusamaa ja kaksi koreaköynnöskuusamaa, samaisella kahdenkympin hinnalla.

Varsinainen pähkäily alkoikin vasta talven tultua, sillä olen aina uskonut siihen, että kasvuvyöhykkeitä voi aina venyttää ainakin yhdellä. Eli näin ollen uskoin vyöhyke II:sen kasvin menestyvän pienellä varjelulla aivan loistavasti meidän III-vyöhykkeellämme. Koreaköynnöskuusamalla ei ole hätäpäivää (kasvuvyöhyke III), mutta tuo tulikuusama (kasvuvyöhyke II) herätti jonkin verran tuumailua. Päätinpä tuossa sitten päivänä muutamana ommella ensin hallaharsot, ja tämän jälkeen vielä pakkaspeitteet kuusamille. Nämä neljä kaverusta istutin siis tulevan pergolan kahteen nurkkaan, kaksi eri kaveria aina yhteen paikkaan. Koska kuusamasta tulee helposti "alakalju" laitoin juurelle vanhaa kunnon saniaista, jota löytyi puretun terassin alta. Tästä lisää myöhemmin. ;)

Takaisin peitteisiin siis. Ensin huputin kuusamat hallaharsolla ja tämän jälkeen pakkaspeitteellä. Käytännön syistä tämä on paras tapa se tehdä, sillä kevään koittaessa pakkaspeitteen voi jo kääriä pois varastoon, mutta allaolevan hallaharson voi jättää paikoilleen, suojaamaan yökylmiltä. Ei nääs tarvitse sitten kahta kertaa huputella samaa kasvia. =)
Ja sanomattakin on selvää, että roimasti lunta juurelle. Eristys, eristys, eristys.

Saman kohtalon soin myös ihanaiselle kultasateelle, jonka istutin kaadetun omenapuun juurelle. Tästäkin lisää myöhemmin.

Pidemmittä puheitta, alla kuvat projekteistani.
Olen kyllä kuullut, että useammin ompelukonetta käytetään kyllä ihan vaatteisiin, mutta tuskin tuo nyt niin nökön nuukaa on. ;D

Ensimmäisenä kuvat harsojen ompelusta, sekä käytössä olevista hupuista:


Lisäksi vielä kuva peitetystä kultasateesta, joka on lisäksi suojattu kepityksellä, jotta peite ei paina kaverin oksia (kaikkea kolmea) katki sekä kuusaman valmiista pakkaspeitteestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti