MYYRÄN PUUTARHABLOGI
Tämä blogi kertoo 28-vuotiaan naisen puutarhapyrkimyksistä, onnistumisista, katkerista väärinsattumuksista sekä kaikesta siltä väliltä. Innostukseen sisältyvät myös sisäkasvit.
Menossa ovat mukana aviopuoliso, yli-innokas koira sekä tarvittaessa (ja usein järjen äänenä) rakas äiskä.

Satunnaisesti päivityksiä tulee myös vuonna -29 rakennetun talon remonteista ja muista elämän käänteistä.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ensimmäiset kylvökset

Sairaslomalla istuskellessa tulee takuuvarmasti jossain vaiheessa tylsää.
Joten, eipä siis muuta, kuin tekemään ensimmäisiä kevään kylvöjä. \o/
Joko väsytystaktiikka alkaa toimia, tai isäntä on muuten vain heltynyt, sillä kyseli
eilen, josko minulle tarvitsisi jostain hommata pöytä, johon saisin kaikki kylvökset laitettua rauhassa itämään. Jopas! =)
Tosin, on olemassa myös se mahdollisuus, että toisella on oma lehmä ojassa ja yrittää vain lievittää kaukonäköisesti omaa stressiään asian suhteen pyrkimällä jonkin sortin järjestykseen jo ennen kaaosta. ;)

Alla kuitenkin kuva ensimmäisestä satsista, joka tuli kylvettyä eilen:


Kuvassa on siis seitsemän pottia Chilipaprikaa "Capsicum Annuum", viisi pottia (jokaisessa kaksi siementä) Aitoelämänlankaa "Lpomea Purpurea", kuusi pottia Kellököynnöstä "Cobaea Scandens" ja viisitoista pottia Salkoruusua (MUSTA!) "Alcea Rosea". Pidän hirmuisesti kuvan maatuvista istutuspoteista, sillä taimia kouliessa niitä ei nääs tarvitse poistaa vanhasta kolostaan, vaan sen kuin istuttaa kotineen päivineen uuteen astiaan ja vanha maatuu mullaksi ja ravinteiksi. HURRAA!!! =)
Mainittakoon tähän väliin (mikäli en sitä myöhemmin muista), että unikonsiemeniä (siis niitä saamarin pieniä) istuttaessa, korvaamattomana apuvälineenä on kumipäinen lyijykynä. Kyllä, luit aivan oikein. Pieni siemen on helppo noukkia kumipäällä mukaan ja sen jälkeen asettaa istutuspottiin. Toki jotkut pystyvät tähän ihan pelkillä sormillakin, mutta ainakaan allekirjoittaneen nakeillä ei tuloksena ole muuta kuin pelkkiä ärräpäitä ja hermojen menetystä.

Oikein hyvää kevään odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti