MYYRÄN PUUTARHABLOGI
Tämä blogi kertoo 28-vuotiaan naisen puutarhapyrkimyksistä, onnistumisista, katkerista väärinsattumuksista sekä kaikesta siltä väliltä. Innostukseen sisältyvät myös sisäkasvit.
Menossa ovat mukana aviopuoliso, yli-innokas koira sekä tarvittaessa (ja usein järjen äänenä) rakas äiskä.

Satunnaisesti päivityksiä tulee myös vuonna -29 rakennetun talon remonteista ja muista elämän käänteistä.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Ensi kevään istutus

Mietiskelin tuossa ensi kevään istutettavia sipuleita ja alkoi hatuttaa eräs asia.
Nimittäin se, kun kaivat kuoppaa vaikkapa nurmikolle, istutat sipulit ja täytät kuopan...niin, tuloksena on täydellinen hävitys...

Kamalaa nurmikkoa, hirvittävää multakuraa, epäsiistejä kulkureittejä ja mitä vielä.
Pelastuksekseni koitui ViherPihan uusin numero. Sinänsä noloa, etten sitä ollut aikaisemmin keksinyt, mutta ajattelin sen jakaa, josko joku muukin olisi asiaa joskus pohtinut. ;)

Nimittäin, eräs mainio ja kätevä vinkki, sipuleiden istuttamiseen nurmikolle.
Tämä tosin pätee vain tarpeeksi sinnikkäisiin kavereihin, kuten krookuksiin, jotka jaksavat puskea (toivon mukaan) komeasta ruohomatosta läpi.

Askel 1.
Valitaan sopiva kohta nurmikosta, ja kaivetaan se auki, sopivalta alueelta.
Sitten se tärkein, eli nurmikko.
Ei, sitä ei kaiveta ylös epämääräisinä paloina ja heitetä menemään, vaan käännetään sivuun, ikään kuin kirjan sivu ja jätetään odottamaan homman valmistumista.
Tähän tapaan:


Askel 2.
Sitten se tavallisin, sipuleiden istutus. Voi olla myös yllättävän vaikeaa, mikäli haluaa tietyn kuvion, tai ei muuten vain osaa päättää. ;)
Itse päädyin, krookuksien kukinnan ajoittumisen takia, sydämeen. Tuohon kevään, rakkauden ja hormonien heräämisen symboliin. =D


Askel 3.
Tämän jälkeen, sipulit (tietenkin) peitetään. Kastelemalla istutetut sipulit ja kääntämällä kirjan sivut takaisin. Hitaasti ja varoen, jotta sipulit eivät käänny sivuttain. Alue haravoidaan, ruohomättäät tampataan ja sitten ihaillaan saavutettua jälkeä. Joka on melko siisti. Ainakin ensimmäisen sateen jälkeen, kai.


Inspiraatiota toivotellen, Myyrä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti