MYYRÄN PUUTARHABLOGI
Tämä blogi kertoo 28-vuotiaan naisen puutarhapyrkimyksistä, onnistumisista, katkerista väärinsattumuksista sekä kaikesta siltä väliltä. Innostukseen sisältyvät myös sisäkasvit.
Menossa ovat mukana aviopuoliso, yli-innokas koira sekä tarvittaessa (ja usein järjen äänenä) rakas äiskä.

Satunnaisesti päivityksiä tulee myös vuonna -29 rakennetun talon remonteista ja muista elämän käänteistä.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Puukäsityöt 1-0-1 (...ja hitusen sisustusta...)

Isännän uskomattoman panostuksen jälkeen kasvihuoneen rakennuksessa koin olevani hieman alakynnessä, joten otin asiakseni tehdä itse itselleni istutusaltaan.
Pätevien piirrustusten (eli mieheni) perusteella tietysti. ;)

Suunnitelmana oli tehdä neljä "H-kirjainta", joiden kehikkojen sisään kokoaisin altaan painekyllästetystä puusta. Hommahan meni tietysti puihin jo siinä vaiheessa, kun menin ensimmäisenä ruuvaamaan kiinni kaksi päätylautaa per pääty. H-kirjainten sisäpuolelle. Eli siis sinne puolelle, minne piti saada TÄYSIMITTAISET pohjalaudat kiinni...mutta jostain kumman syystähän ne eivät enää oikein noiden päätylautojen läpi sinne sopineet. Ja piirrustukset uusiksi. xD

Noh, sain kehikon pystyyn, eli "päätyhoot" ylös ja muutamalla pohja- & päätylaudalla tuettua muotoonsa. KUNNES...tajusin, että kaksi muuta kehikkoa eivät mahtuisi pohjalautojen ympärille, sillä olin ruuvannut ko. laudat liian leveälle kiinni päätykehikoihin...elikkä ei muuta, kuin mitta ja kynä käteen ja sen jälkeen pistosahalla palat pois pohjalaudoista. Ja kaksi muuta hoota paikoilleen, tukemaan altaan pohjaa keskeltä.

Valmistako? HAH!
Onneksi tajusin ENNEN sivulautojen kiinniruuvausta tarkistaa kasvihuoneen oven ja istutusaltaan leveyden. Tulos? Ovi 66 cm leveä, allas 65 cm leveä. Ilman lautoja. Joten, ei kuin naapurista apua, ja altaan alku sisälle kasvihuoneeseen ennen sivulautojen kiinnitystä.
Loppupäivä menikin mukavasti muhevassa +45 asteen lämmössä lautoja ruuvaillessa. Jähdytellen välillä porakoneen moottoria infernaaliselta ylikuumentumiselta, ladaten akkua virran vähetessä ja kiroillen kuin merimies omia mokia.

Mutta, auringon alkaessa laskea(luit aivan oikein, eli MYÖHÄÄN illalla), allas oli valmis, ja minulla ruuvauskäsi voimaton ja kipeä. Sekä selkä hitusen jumissa ja tukka pitkin päätä. Mutta allas oli VALMIS, VALMIS!!! *halleluja*

Seuraava päiväkin menikin mukavasti allasta sutiessa Vinha värikartan Lyylikki-värillä. =D Ja sitä seuraava päivä askarrellen ensin muovia altaan pohjalle (estämään painekyllästetystä mahdollisesti lähtevien ei-niin-terveellisten aineiden pääsyä multaan),
muovipohjan salaojittamisella (eli soraa pohjalle noin 5-10 senttiä), maanpeittokankaan laitolla (estämään mullan sekoittuminen soraan) ja viimein, tuontimullan (Koukkujärven jätteekäsittelykeskuksesta 10 euroa/peräkärry) sekä vanhan mullan sekoittamisella ja siirtämisellä altaaseen.

Ja, vihdoin ja viimein, eilen istutin tomaattien ja kurkkujen taimet altaaseen, yhdessä persiljan ja tillin purkkitainten kanssa. Sekä kylvin sokerihernettä, porkkanaa, sipulia, punajuurta ja lehtisalaattia itämään.
Tuloksia odotellessa. Toiveikkaana. Epätoivoisena. Levottomana. Vainoharhaisena.

Loppuun vielä kuva valmiista altaasta, sekä ihanaisesta metallihyllyköstä ja -tuoleista, jotka löysin huuto.netistä ja upeasta taittohyllyköstä, löytö Tokmannilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti