MYYRÄN PUUTARHABLOGI
Tämä blogi kertoo 28-vuotiaan naisen puutarhapyrkimyksistä, onnistumisista, katkerista väärinsattumuksista sekä kaikesta siltä väliltä. Innostukseen sisältyvät myös sisäkasvit.
Menossa ovat mukana aviopuoliso, yli-innokas koira sekä tarvittaessa (ja usein järjen äänenä) rakas äiskä.

Satunnaisesti päivityksiä tulee myös vuonna -29 rakennetun talon remonteista ja muista elämän käänteistä.

torstai 31. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Taas se alkoi. Tuossa joulun korvalla, kun Isoäidin Siemenluettelo vuodelle 2012 kopsahti postiluukusta. Tällä kertaa tosin suoritin esimerkillistä mielenmalttia ja tarkastin omat siemenvarastoni, ja tulin siihen tulokseen, että tämä vuosi pärjätään ilman. Siemenvarastollani tarkoitan pientä, vajaan kenkälaatikon kokoista pahviboksia, jossa säilytän tällä hetkellä noin viittäkymmentä pussillista erilaisia siemeniä syötävistä vihanneksista aina perennoihin asti. Ja ahne kun olen, pitää sieltä sekamelskasta löytyä jokaiselle kuukaudelle jotakin tehtävää aina vuodenvaihteesta alkaen. Ensimmäisinä käsittelyyn pääsivät punainen aitoelämänlanka ja MUSTA salkoruusu, joka on ollut suosikkini jo monta vuotta. Onpa se innostunut siementämään ihan itsekin itseään. =) Salkoruusua ei normaalisti tarvitsee idättää tammikuusta alkaen, mutta (jälleen kerran se ahneus) jos haluaa sen ehtivän kukkia jo ensimmäisenä vuonna, kannattaa se tehdä. =) Samalla reissulla laitoin myös syysleimua, lyhtykoisoa ja mooseksenpalavaapensasta kylmäkäsittelyyn, jotta saan niistäkin ensi kesänä nauttia. En tosin sitten tiedä, onko pussittajalla tullut väärää settiä pakettiin, vai olenko vain ylimaallinen puutarhuri, sillä osa lyhtykoisoista alkoi itää jo sisällä, ennen hankeen heittoa. =D Alla fiilistelykuvia:
Vasemmalla, isossa dynossa siis kylmäkäsiteltävät ja oikealla "tavalliset" kaverit. =)
Ja kuten kuvasta näkee, nämä olisivat jo kipeästi koulinnan tarpeessa, mutta lupaan pyhästi tehdä sen tulevana viikonloppuna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti